Termohlen Injectables

Iedereen wil eeuwig jong zijn en wat is daar mis mee?

Botox (Botuline Toxine)

Botox is een stof die gebruikt wordt om een bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de reguliere geneeskunde wordt botox al jaren gebruikt om bijvoorbeeld spastische spieren te laten verslappen of om bepaalde vormen van hoofdpijn te bestrijden. In de cosmetiek is het een middel om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van bijvoorbeeld het voorhoofd, de frons en rond de ogen te verminderen.

Toepassing
Botox is heel geschikt voor het verzachten van de fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de horizontale halsplooien. Ook lijntjes van de bovenlip kunnen in een aantal gevallen worden behandeld. Tevens wordt botox gebruikt in geval van overmatige transpiratie van oksels, handen, voeten en ook bovenlip; bij deze indicatie heeft men er over het algemeen 6-7 maanden plezier van.

De werking
Botox wordt in de spier gespoten waardoor deze spier (dit spiertje) tijdelijk niet of nauwelijks meer kan samentrekken. Het effect treedt na 5 tot 10 dagen op en houdt 4 tot 5 maanden aan. Hierna kan de behandeling herhaald worden. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief. Het is een eiwit dat door het lichaam volledig wordt afgebroken.

De behandeling
De behandeling duurt tussen de 15 en 20 minuten. Botox wordt met een klein injectienaaldje via de huid ingebracht. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. De lichte roodheid of kleine zwelling die ontstaat is na ½ tot 1 uur verdwenen.

Juvederm

Juvederm is een niet-permanente filler die wordt gebruikt voor het opvullen van rimpels of het creëren van meer volume in het gezicht. Denkt u hierbij aan de lipcontour of vollere lippen, het opvullen van de jukbeenderen of wangen, het doen vervagen van de neus-lippenlijn en de marionetlijn (lijn tussen mondhoek en kaakrand), een diepe lijn in de kin, kraaienpootjes en littekens of andere oneffenheden als gevolg van bijvoorbeeld acne. Juvederm is een hyaluronzuur is een stof van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, in Juvederm zit bovendien een geringe hoeveelheid verdovingsvloeistof hetgeen de behandeling nog minder gevoelig maakt. Juvederm is het enige hyaluronzuur van de fillers dat een approval heeft gekregen van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) voor de correctie van diepe tot middelmatig diepe lijnen voor een periode van 1 jaar. Onze ervaring is dat 75% van de clienten na ruim een jaar nog steeds plezier van hun behandeling hebben.

De behandeling en het resultaat.
De duurzaamheid van Juvederm is 10 tot 14 maanden. Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten en het resultaat is direct zichtbaar. Omdat er hele dunne naaldjes worden gebruikt is de behandeling bijna pijnloos. Het hyaluronzuur wordt door het lichaam herkend als een lichaamseigen stof en is volledig biologisch afbreekbaar. Na de behandeling kunnen de injectieplaatsen een beetje rood en gezwollen zijn en soms ontstaat er een kleine blauwe plek die overigens na enkele dagen weer is verdwenen.

Sculptra

Deze stof, voorheen bekend als Newfill, stimuleert de vorming van nieuw collageen door de eigen cellen, waardoor de huid steviger wordt. Uiteindelijk zorgt het lichaam dus zelf voor de vulling, in welke mate hangt af van de hoeveelheid collageen die gevormd wordt. Niet elke huid is hier geschikt voor. Voor een goed resultaat zijn 3 of 4 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 6 weken. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden voordat het uiteindelijke resultaat goed zichtbaar is. Elke 1 tot 2 jaar is een “touch-up” behandeling aan te raden.

De behandeling
Sculptra wordt met dunne naaldjes in de huid gebracht, soms 5 tot 8 prikjes per te behandelen gebied (wangen, jukbeenderen, kaaklijn). De huid wordt met een crème verdoofd. De eerste uren ziet de huid er wat rood en geprikkeld uit en kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Dit is normaal en de huid herstelt weer snel.

Radiesse

Radiesse is een niet-permanent vulmiddel dat wordt gebruikt voor het vullen van met name de diepere rimpels zoals diepe neus-lippenlijnen, en voor bijvoorbeeld het verfraaien van de contouren van de kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 1 jaar aan. De stoffen in radiesse komen ook van nature in het lichaam voor en het middel wordt al jaren gebruikt in vakgebieden als orthopedie en tandheelkunde.

De behandeling en het resultaat
Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten. Soms wordt er plaatselijk een kleine verdoving gegeven. Radiesse wordt met een dunne naald ingespoten. Het materiaal lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen. Er ontstaat een flexibele vulling, het resultaat is direct zichtbaar. Voor een optimaal resultaat is het soms nodig de behandeling te herhalen. Na de behandeling kan sprake zijn van enige zwelling en roodheid welke meestal binnen 24 uur weer verdwijnen.

Hormoontherapie

Normaliter genieten wij jarenlang van onze hormonen. Naarmate wij ouder worden, kunnen wij allerlei klachten ontwikkelen die het gevolg zijn van het verminderen van de productie van verschillende hormonen. Zo kan een vermindering van de aanmaak van het schildklierhormoon, hetgeen veel voorkomt bij vrouwen, klachten geven zoals vermoeidheid, gewichtstoename, haaruitval e.d.

Vermindering van de productie van vrouwelijke hormonen rond de menopauze geeft symptomen zoals warmteopwellingen, stemmingswisselingen, verstoorde menstruatiepatroon, osteoporose, libidovermindering en nog vele andere klachten. Zo ook kunnen mannen problemen krijgen als de productie van het testosteron in de loop der jaren afneemt. Het bijnierhormoon is een hormoon wat zeer gevoelig is voor stress. Als gevolg hiervan worden er ook vaak tekorten gezien van dit hormoon. In onze kliniek worden deze hormonale tekorten op een natuurlijke manier behandeld.

Supplementen

Mooi van binnen is Mooi van buiten. De Anti-Aging geneeskunde is grotendeels gebaseerd op preventie en het zo lang mogelijk behouden van onze gezondheid en welzijn. Er zijn vele wetenschappelijke studies die aantonen dat we wel degelijk in staat zijn om het proces van ouder worden te kunnen vertragen en het ontstaan van ziektes te voorkomen.

Door uw dagelijkse voeding aan te vullen met supplementen werkt u zowel direct als preventief aan uw gezondheid: u zult zich al snel beter voelen door het verminderen van de ontstane tekorten, uw medicijnen worden beter opgenomen waardoor de werking daarvan zal verbeteren en u vertraagt het proces van ouder worden.

Uw individuele behandelplan wordt gebaseerd op uw medische voorgeschiedenis en die van uw familie. Bestaande uit een uitgebreide intake en een specialistisch consult, waarna een behandelplan kan worden voorgesteld, mede op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst en uitslagen van een voor u voorgesteld (anti aging) bloedonderzoek.

De voorgeschreven behandeling berust op wetenschappelijk onderzoek en bestaat onder andere uit natuurlijke hormonen en supplementen.

ONZE PATIENTEN

Dokter Termohlen is zeer deskundig, warm en vriendelijk. Neemt alle tijd, voel mij vertrouwd bij hem. Ga altijd met een prachtig resultaat naar huis.
LOTTE BEUKERS
Een plezierige, vakkundige man die je op je gemak stelt en waarbij de behandeling prettig en het resultaat prachtig is!
DOMINIQUE TRESMEE
Jaren lang kreeg ik opmerkingen of ik moe was en waarom ik zo boos keek. Door de behandeling van mijn frons rimpels heb ik weer een frisse blik.
PETRA DUMONT

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak of voor al uw overige vragen.